ŞIRNAK / ULUDERE - Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu

Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu

GÜLYAZI KÖYÜ GÜLYAZI KÜME EVLERİ NO 236 ULUDERE / ŞIRNAK
Vizyon
Anaokulu müdürlüğü olarak okulumuzun vizyonu; Çocukların gelişimlerine, ilgi ve ihtiyaçlara uygun olarak yaparak ve yasayarak öğrenmelerine fırsat sağlayan eğitim ortamı oluşturarak yaratıcı ve estetik duygulara sahip, kendini ifade edebilen, çevreye duyarlı, araştıran, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir. Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçlar doğrultusunda okul öncesi dönem çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçları dikkate alınarak, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen, çocuk haklarını koruyan ve aile katılımına verdiği önem doğrultusunda çocuklar yetiştirmeyi sürdürmek. Çocuklar, öğretmenler ve ailelerle 1gili özgün proje, araştırma, alile eğitimi ve katılımı çalışmaları gerçekleştirmek. Çocukların gelişim özelikleri dikkate alınarak bilim ile iç içe olmalarını sağlayıcı multi-disipliner programlar oluşturmak.
Misyon
Anaokulu müdürlüğü olarak anaokulumuzun misyonu; 3-6 yaş (36-72 ay) arası çocukların Milli Eğitimin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak; beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, onlar ilkokula hazırlamak, şartlar elverişsiz evrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamaktır. Çocukların gelişimlerine, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun olarak yaparak ve yasayarak öğrenmelerine fırsat sağlayan eğitim ortamı oluşturarak yaratıcı ve estetik duygulara sahip, kendini ifade edebilen, evreye duyarlı, araştıran, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir.
9.00_14.00
BELDE
İLÇEYE 34 KM,İLE 69 KM´DİR.